• In de maanden November tot en met juli vinden er veel aanpassingen plaats hierdoor kunt u hinder ondervinden.

Toverland

Het vrij jonge park Toverland opende op 19 mei 2001 zijn deuren voor het publiek als overdekte speeltuin, toen bestond het uit het gebied : Land van Toos.

De speeltuin liep goed en hierdoor is er in 2004 een 2e gebied toegevoegd namelijk : Magic forest, dit breide de speeltuin uit tot een indoor attractiepark. Er kwamen in 2004 ook twee achtbanen bij en ze waren bijde een primeur namelijk de woudracer (de eerste Bobcart) en de Booster bike (de eerste motorfietsachtbaan ) zo had Toverland hiervan de eerste ter wereld maar dat was niet genoeg het park bleef namelijk maar groeien en tussen 3 juli en 2 Augustes sond de wilde mous van de kermis in het park. later in 2007 opende het eerste buitengedeelte namelijk : Troy area. Dit is een thema gebied gebaseert op het oude Griekenland en het paard van Troje, Ze hebben toe ook de houte achtbaan Troy geopend en die is tot op heden nog de Langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. In 2010 wordt het Troy gebied uitgebreid met twee attracties namelijk : Scorpios en de paarden van Ithaka en volgens dezelfde stijl gethematiseerd. In 2011 werdt het thema gebied : Land van Toos in het thema Oosters gezet om wel de theming op orde te houden, ook vond er in dit jaar een mijlpaal plaats dit was namelijk het eerste jaar dat Toverland meer dan 500.000 bezoekers verwelkomde. In 2012 bereide Toverland weer uit dit maal was de Magische vallei op de kaart gezet en verwelkomde het park Dwervelwind, de grootste draaiende achtbaan van Nederland. In 2012 was Toverland uitgeroepen tot Het leukste uitje van Nederland, dit is een verkiezing die jaarlijks wordt gehouden door leden en gasten van de ANWB. In 2013 was het themagebied Magische vallei afgebouwd en kwamen de andere attracties zoals we deze nu kennen naar het gebied. Door verzakkingen was de woudracer op 26 oktober 2014 afgebroken om vervolgens plaats te maken voor een zelfde type baan namelijk Maximums Blitz Bahn die in 2015 opende, in dit jaar had Toverland een Zoover award voor beste attractiepark van Nederland. In 2015 werd de draaimolen van het buitengebied van Land van toos verplaatst naar Magic forest en het thema in de hal werdt gewijzigd naar Oosterijk. De volgende toevoeging is op 7 Juli 2018 dan opent Avalon wat onderdak bied aan de wingcoaster Fenix, de boot tocht Merlins Quest en het entree gebied Port Laguna.

 

Onderscheidingen

 2012

  • Diamond Themepark Award voor achtbaan Troy
  • ANWB kiest Toverland als leukste uitje van Nederland

2013

  • Freizeit Tester Team riep het themagebied Magische vallei uit tot Beste nieuwe uitbreiding van europeese attractieparken

2014

  • Zoover award voor beste attratiepark van Nederland (5e van Europa)
  • Twee Diamond awards : een voor de beste achtbaan (Troy) en beste uitbreiding van 2013 (Magische vallei)